TYT MD9600 Dualband rev.3

TYT MD-9600 rev.3 este cea mai recenta mobila Dual Band analog/DMR lansata de cei de la TYT. La fel ca si predecesoarele, poate fi utilizata atat in reteaua de repetoare DMR Tier II, cat si in clasicul analog. Noutatea consta in faptul ca cei de la TYT au rezolvat toate bug-urile cunoscute pana la ora actuala, atat software cat si hardware, aducand si imbunatatiri si la versiunea GPS.

Urmarind de ceva timp acest model, dupa discutiile avute cu reprezentantul TYT am decis sa ma „joc” si eu putin cu ultima versiune.
Dupa ce am asteptat (ne)rabdator sa ajunga jucaria, m-am bucurat ca un copil de craciun la deschiderea pachetului, asa cum face orice radioamator cand primeste jucaria dorita.

Prima impresie a fost peste asteptari. Frumos ambalata, frumos asezata in cutie alaturi de accesorii. Designul seamana cu cel de la seria motorola DM. Foarte frumos construita, finisata, butoanele se apasa frumos, knobul de volum si channel de calitate, lcd-ul destul de maricel, cooler pe radiator.  Microfonul are in design care iti permite sa il tii usor in palma. Ptt-ul face clik-ul aferent frumos, tastele sunt mai “soft” nu auzi clickul dar se comporta bine. Dupa parerea mea cablul de microfon e putin mai dur dar am vazut si mai rele. E ok.

Putin peste mana mi-a fost cand am descoperit ca knobul mare este de volum si cel mic de schimbat canalalele, invers fata de statiile clasice. Trecand peste asta am gasit meniul destul de usor si inteligibil la browsing. Programarea a fost destul de usoara, mi-a placut faptul ca poti scrie in ea mai multe indicative, era interesant daca puteai pune si mai multe indicative dmr.

Dupa 5 zile de teste, in care statia a functionat 24/24 pot spune ca sunt mai mult decat multumit de raportul pret/calitate si poate concura linistita cu  Hytera MD985 la modulatie si calitatea sunetului. Ca si chestie negativa pe langa knoburile inversate am observat ca potentiometru de volum este foarte sensibil si trebuie sa fi atent sa nu o lasi ori prea incet ori prea tare.

Ma incanta faptul ca pot asculta doua tg-uri separate fara a le baga in acelasi rx list, ori un tg de pe hotspot si altul de pe repetor, din retele diferite. Partea de analog nu prezinta interes deocamdata .

La partea de conectare  cu alte dispozitive/cat inca nu am apucat sa ma joc dar in curand ajung si acolo, statia avand in spate jack iesire audio si conectorul mini usb pentru programare.

2 Comentarii

 1. Attila Soos YO5ATL

  Multumiri pentru review! De unde ai luat-o?

  Raspunde
  1. yo8teh (Autor articol)

   Direct de la producator.

   Raspunde

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *